KIK VAGYUNK és miért a HÓVIRÁG név

Honnan indultunk és hová tartunk


Kedves Olvasó,

Köszönjük, hogy megtisztelsz minket érdeklődéseddel. Kis csapatunk tagjai több mint egy évtizede foglalkoznak mára összeszokott rendszerben, korábban egyénileg vagy más szervezetek égisze alatt Állatmentéssel. Az utóbbi években már teljesen összecsiszolódott csapatként együtt, egy nagy egész részeként tevékenykednek. Ami lényeges tagjaink az első pillanatoktól az első együttműködéstől kezdve szigorú alapokra épülve évek óta stabilan összetartanak, kiegészítik egymást, melynek sziklaszilárd alapja a bizalom és talán a rendszer melyben mindenkinek megvan a saját feladata, amiben a legjobb.

Ami a legfontosabb mi megtaláltuk társainkban azt a pluszt, ami belőlünk hiányzott vagy lehetőségeinkben korlátozva volt, vagy kevéssé volt jó, és így sorra kiegészítettük egymást. Mindenki azt teszi elsősorban, amihez a leginkább ért, vagy kedve adottsága lehetősége van hozzá, és rá. Ez hosszú távú működésünk legfőbb alapja. Nyilván lehetőségeink az idők során változnak, vagy korlátozódnak, melynek oka nagy részében a legjelentősebb korlát az anyagi korlát, de mindehhez mérten és ezekhez képest maximálisan tesszük az Állatok érdekében a dolgunkat.

Miért a "Hóvirág" honnan is ered? Egy teljesen véletlen tréfából, ami elindított egy aprócska gondolkodássorozatot..

Hóvirág???? hm, hiszen ez a virág a tavasz első virága, azaz a hosszú hideg tél utáni első élet kezdete, újjászületés, a természet újraéledésének első jele. Hiszen a mi mentettjeink mindegyikére kivétel nélkül igaz, újjászületésük azzal a nappal kezdődik amikor megmentjük őket. Hát persze, mi sem lehetne találóbb mint a Hóvirág :) 

Saját mottonk: Lelkünk az Ördögé, Szívünk az Állatoké Mindörökké. Ahol a jog nem védelmezi a gyengébbet, prédává teszi az ártatlan lelkeket, mi ott voltunk, ott vagyunk és ott leszünk. Értük, az Állatokért. Zs 

 Kis változások nagy különbséggel

Tevékenységünk, mint legtöbb állatmentő szervezetnek életek mentése, mentett állatkáink ideiglenes elhelyezése, rehabilitációja, és felnőtt állat esetében ivartalanítás utáni felelős otthonkeresés egyéni eseteken keresztül, vagy ahogyan egymás között nevezzük, " tűzoltás" .

Azonban számos hosszabb távú célkitűzésünk van, elsősorban több állatvédő szervezet, állatorvosok, jogász, és közgazdasági szakember bevonásával, együttműködésre hajlandó és motiválható Önkormányzatok megnyerésével, melyek realitása elgondolásunk szerint több, mint felhajtással és eredménytelenséggel járó megmozdulások szervezése, és melynek végcélja egy nyomon követhető állományi rendszer elsősorban a chiprendszer megreformálásával, másodsorban egy ivartalanítási hullám a meglévő állomány ismeretében, így létrehozva egy kezelhető létszámú túlszaporodás mentes kezelhető egyedmennyiséget. Fentiek alapján a nem kívánt vagy üzleti célú szaporodás visszaszorítása, a hivatalos tenyésztők előtérbe helyezése határozott célunk. Mindezek mellett az állatbántalmazások tekintetében zéro tolerancia..

 


CSAPATUNK

Ismerj meg minket

Imola 

Ildikó

Éva 

Ildikó

ZsÉS MOST?

Támogasd küldetésünket

 

© 2019 Jótékonyság alapítvány | Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el